Monday, December 8, 2014

Onderzoeksjournalist Andre Vltchek in Eritrea
Eri-TV's Open Mic gastheer, Raphael Giuseppe, interviewt schrijver en filmmaker André Vltcheck, die in Eritrea is om een documentaire te maken. Het doel is om de wereld te laten zien wat de werkelijke situatie in het land is.

 

Raphael: Mr. Vltcheck, zoals u weet is Eritrea het doelwit geweest van een opzettelijke en meedogenloze demoniserend campagne. Wat zijn uw gedachten over dit en hoe ziet u uw rol als filmmaker en zoeker naar de waarheid? Andre: Voor degenen die de propaganda verspreiden is Eritrea een virus. Het is erger dan Ebola, omdat een land als Eritrea, dat staat op zijn twee voeten, die ten dienste staat van de eigen bevolking, is de ergste nachtmerrie van wat het imperialisme of barbaars kapitalisme zich maar kan voorstellen. Stel je nou voor dat de landen die we eerder vermeldden, Ethiopië, Djibouti, Kenia, Oeganda, Congo-Kinshasa, besmet raken met het idee dat de overheid daadwerkelijk zijn middelen moet gebruiken om hun volk te dienen; om hun kinderen te voeden. [Dan] zal het hele systeem van de Afrikaanse neo-kolonialisme, dat opnieuw wordt ingevoerd uit Europa en de Verenigde Staten - dit hele project zou dan instorten.Klik hier voor het gehele interview in het Engels.
http://vimeo.com/113748360Andre Vltchek is een romanschrijver, filmmaker en onderzoeksjournalist. Hij versloeg oorlogen en conflicten in tientallen landen. Het resultaat is zijn nieuwste boek: "Vechten tegen het westerse imperialisme". 'Pluto' publiceerde zijn discussie met Noam Chomsky: "Over westerse terrorisme". Zijn veelgeprezen politieke roman "Point of No Return" is opnieuw bewerkt en beschikbaar. Oceanië is zijn boek over het westerse imperialisme in de Stille Zuidzee. Zijn provocerende boek over Indonesië van na Soeharto en de markt-fundamentalistische model heet "Indonesia - De Archipel of Fear". Zijn documentaire, "Rwanda Gambit" gaat over Rwandese geschiedenis en de plundering van DR Congo. Na het leven voor vele jaren in Latijns-Amerika en Oceanië, woont en werktVltchek momenteel  in Oost-Azië en Afrika. Hij is bereikbaar via zijn website of zijn Twitter: https://twitter.com/AndreVltchek

No comments:

Post a Comment