Friday, November 20, 2015

Interview met NTR Radio in 2014: Dicht bij Nederland
Meer dan 20 jaar wordt de Eritrese bevrijdingsdag jaarlijks in Nederland, maar ook elders in de wereld, gevierd. Voor de eerste keer toonde een nationale media interesse om een kijkje te komen nemen naar deze feestelijkheid. Hij heeft er een verslag van gemaakt wat daarna op NTR Radio was uitgezonden.Naar aanleiding van deze gesprekken waren wij uitgenodigd om met een aantal jongeren te komen spreken over Eritrea. Een uitgebreid radio verslag staat hier onderaan.

Op de website van NTR radio stond deze aankondiging:

Meseret Bahlibi, Biniam Daniel en Eden Weldai zijn bestuursleden van het landelijk Eritrees Platform Nederland. Naar aanleiding van al het nieuws rondom Eritrese vluchtelingen in en naar Nederland hebben wij een gesprek met ze over Eritrea, Nederland en de vluchtelingen.

Meseret Bahlbi
Meseret Bahlbi is 27 jaar en al 5 jaar actief in de Eritrese gemeenschap. Hij helpt bij het organiseren van festiviteiten en scholing over de geschiedenis van Eritrea. Bahlbi heeft International Business gestudeerd en heeft zijn stage in Eritrea gelopen. Nu is hij bezig een eigen zaak op te zetten.

Biniam Daniel
Biniam Daniel is 41 jaar en  woont sinds 1991 in Nederland. Daniel is werkzaam als zelfstandige binnen de logistieke sector als Lucht- en Zeevracht expediteur. Zijn specialisme is transport naar Afrika. Daarnaast zet hij zich graag in voor een goede integratie en welzijn van de Eritrese gemeenschap in Nederland en ontwikkeling van Eritrea. Sinds 2012 is Daniel een actief bestuurslid van landelijke Stichting EriPlaNet (Eritrese Platform Nederland) en onlangs is hij bestuurslid geworden van EVAO (Eritrese Vereniging Amsterdam en omstreken).

Eden Weldai
Eden Weldai is 29 jaar en geboren en getogen Amsterdamse. Zij heeft een HBO opleiding en werkt in een commerciĆ«le omgeving. Weldai is al jaren actief binnen de Eritrese gemeenschap. Zij heeft ook een bijzondere passie voor dansen.

Click hierop voor het radio fragment

No comments:

Post a Comment